duminică, 30 mai 2010

Oua si alte decoratiuni de Paste

Anul acesta am inceput pregatirile pentru Paste cu 3 saptamani inainte.
O saptamana m-am documentat si am filtrat ceea ce vom realiza. Am cautat surse pentru materiale (am gasit cam tot ce ne-a trebuit la Mercerie si la Casa Retro ).




I-am aratat lui Andrei pozele cu decoratiuni. In fiecare seara faceam cate doua animalute.




In saptamana dinaintea Pastelui am facut numai oua mici din polistiren, pe care le-am decorat cu acuarele, paiete, nasturi si confetii.




In sambata dinaintea Pastelui, am facut si urechi de iepuras (am luat blanita de la mercerie si am decupat sablonul din carton, le-am cusut impreuna, apoi le-am pus pe bentitele mele).



Am plantat o tavita cu grau ca sa aiba unde sa doarma si sa manance iarba toate animalele :)


Toate animalutele si decoratiunile au devenit cadouri. Am vazut multe zambete generate de ceea ce am facut noi.





Turte dulci pentru Craciun



Eram constienti ca baietii n-ar fi avut rabdare sa stea pe langa noi sa facem traditionalul cozonac pentru Craciun, asa ca am cautat retete si modele de prajiturele specifice.
I-am aratat lui Andrei poze pentru inspiratie. Cu doua zile inainte am copt formele seara, dupa ce s-au culcat baietii.
Asa ca in ziua de Ajun am inceput operatiunea decorarea:
Am facut glazura din ou si zahar pudra (reteta este de royal iceing).
Am cumparat colorant alimentar, bombonele, nuca de cocos colorata din hypermarket.Mi-am dat seama ca dureaza prea mult timp sa coloram fiecare fursec in parte, asa ca am mai lungit putin glazura si am aplicat-o cu pensula, apoi le-am trecut prin frimiturele.





Majoritatea au devenit cadouri, carora le-am pus etichete tot din turta dulce.



Anul viitor vom sti sa tinem fursecurile in recipiente inchise, deoarece turta dulce se fragezeste si devine cu muuuult mai buna.

Casuta lui Mos Craciun

Mi-a incoltit in minte ideea de a face turta dulce cu ocazia Craciunului.
Nu stiam cat de receptiv va fi Andrei, asa ca l-am testat cu o casa deja proiectata de cei de la Ikea.

Am facut o glazura din un albus de ou batut spuma si apoi amestecat cu zahar pudra pana s-a facut de consistenta aracetului.



Am lipit peretii, apoi am facut restul de glazura mai moale si am intins-o pe peretii unde urma sa mai punem decoratiuni (acoperis, pereti, etc).

Am facut decoratiunile din Bonibon si jeleuri. Spre marea mea incantare, Andrei a fost mai fericit sa puna bomboanele pe casuta, decat sa le manance.






Andrei s-a dovedit a fi rabdator si foarte incantat de idee.
Cred ca e usor sa va imaginati ca ne-a fost tare greu sa o stricam.

Dupa ce Mosul a inaugurat-o in Ajun, am dat-o copiilor la gradinita sa se bucure de ea.

Figurina cu par verde

Este o traditie romaneasca de Sf.Andrei sa se puna grau la incoltit.

Graul incoltit in vase mici de pamant care va creste pana la Craciun ne arata cat noroc si sanatate vom avea si daca va avea rod bogat campul.

Asa ca anul acesta am facut o figurina cu par verde, intr-o soseta. Andrei a fost extrem de incantat, imediat cum se trezea se ducea sa il salute si sa verifice cat i-a mai crescut parul.




Tort de scutece


Cand avem prieteni care urmeaza sa aiba un copil, le facem cadou de ziua lor un tort de scutece. Am gasit modele pe net, imprumutate de la americani (diaper cake).
Pana acum am facut doua variante. Le-am construit din Pampers masura 2, rulate si infasurate cu elastice, etajele sunt sustinute de biberoane pe care le-am umplut cu bombonele, apoi am decorat cu jucarele, suzete, si alte obiecte colorate si folositoare micutului.